Spijsverteringsklachten en VoetreflexPlus

Vertering

Dat gezonde voeding de basis is voor een gezond lijf beseffen we ons steeds meer. Bij alles wat we doen hebben we in meer of mindere mate energie nodig. Een groot deel van die energie halen we uit onze voeding. Om die energie vrij te maken zijn er een aantal belangrijke stofwisselingsprocessen noodzakelijk. De voeding moet eerst verteerd worden voordat deze in het bloed kan worden opgenomen. Een goedwerkende spijsvertering maakt dit mogelijk. Fysiek houdt de spijsvertering in dat iets wat lichaamsvreemd is, lichaamseigen gemaakt wordt, waardoor groei en herstel mogelijk is. Ook psychisch-emotioneel verteert de mens. Gebeurtenissen in je leven die je  in meer of mindere maten raken moet je ook emotioneel verwerken. Je verwerkt o.a. door over de gebeurtenissen na te denken, praten, je gevoel te omschrijven, of door af te reageren.

 

De spijsvertering drukt uit waar het in het leven om gaat:

Opnemen-Verwerken-Loslaten

 

Fysiek en “emotioneel voedsel”

Fysiek gezien heeft het lichaam voeding nodig maar de geest wil echter ook gevoed worden, door het opnemen van nieuwe informatie en het verwerken hiervan kun je het oude loslaten en iets eigens neerzetten, dit kan bijdragen tot onze geestelijke groei. Studie, denkprocessen en informatieverwerking zorgen dat de geest actief is en blijft. De mens kan niet zonder “emotioneel voedsel”. Emotioneel voedsel gaat over alles wat bijdraagt tot een harmonische ontwikkeling van verstand en gevoel. In onze snelle wereld waarin wij leven kun je ongewild bedolven raken onder te veel emotionele en/of mentale prikkels waardoor je deze niet meer goed kan verwerken. Hierdoor kunnen klachten met name in de zones van de spijsvertering ontstaan.

Het hele lichaam hangt met elkaar samen en communiceert met elkaar. Het  zenuwstelsel is via de hersenzenuw “Nervus Vagus” verbonden met het spijsverteringsstelsel. Via het hoofd loopt hij ook naar de borst- en buikholte, waar hij zich in de ingewanden als een knoop (plexus) vertakt. Hij heeft invloed op de peristaltiek en klierwerking van het spijsverteringskanaal, maar verzorgt ook de sensoriek vanuit het slijmvlies van strottenhoofd, luchtwegen, longen en maag-darmkanaal. Daar is een verbinding vanuit het zenuwstelsel, tussen de slijmvliezen onderling (MALT/GALT), verder heeft de “Nervus Vagus” invloed op de werking van de longen en het hart (beïnvloed ook hart en bloeddruk) Omdat de  “Nervus Vagus” behoort tot het parasympatisch zenuwstelsel, en dus  in rust actief is en door stress geremd wordt, zullen stress en ander emoties via deze zenuw heel snel doorgegeven worden naar het spijsverteringsstelsel en zullen deze daardoor beïnvloeden met vermindering van de spijsverteringsfuncties of buikpijn tot gevolg.

VoetreflexPlus

Bij de natuurgeneeskunde gaat men uit van lichaam en geest als geheel en richt zich vooral op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.

Tijdens een anamnese wordt bekeken waar en wanneer de klachten ontstaan zijn en kan er een behandelplan opgesteld worden. Door middel van VoetreflexPlus; Chinese- en Westerse massagetechnieken op onderbenen (meridianen) en voeten (reflexzones) kunnen de aangedane gebieden behandeld worden en zo de klachten verminderen. Door de vloeiende bewegingen voelt de massage ontspannen en kunnen lichaam en geest tot rust komen en herstellen.

Heeft u problemen met de spijsvertering en wilt u weten of een VoetreflexPlus behandeling iets voor u kan doen?

Klik op onderstaande button.

Afspraak Maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *