Wat kan een voetreflexbehandeling voor je doen bij stress?

Stress, iedereen kent het, iedereen heeft wel eens last van stress. Niet alleen omdat we het zo druk hebben, maar eerder door mentale en psychische druk. Onze snelle manier van leven, alle prikkels van reclame, tv, internet, vervuiling, slechte voeding; al deze aspecten zijn op zichzelf al belastend, laat staan in combinatie van dit alles.

Het woord “stress” komt van het Latijnse woord “stringere” wat “strak aantrekken” of “strak spannen” betekent. Stress duidt dus op een gevoel van geestelijke en lichamelijke spanning en druk.

 

Klachten

Bij langdurige stress blijven de cortisolspiegels hoog (cortisol zorgt voor een vlucht- of vechtreactie)

Hierdoor kan de stressreactie niet op juiste manier beëindigd worden en kunnen lichaam en geest niet tot rust komen.

Stress geeft diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Als je ze herkent kunnen ze op tijd aangepakt worden. Deze klachten zijn in 4 categorieën te verdelen en kunnen de volgende verschijnselen hebben:

 

  • Lichamelijk: Hoofdpijn, hartkloppingen, misselijkheid, duizeligheid, trillen, transpireren, hoge bloeddruk, vermoeidheid, verhoogd cholesterolgehalte, vaker verkouden en grieperig, overgewicht, spierzwakte etc.
  • Emotioneel: Angstig, onrust, gejaagd, zelftwijfel, gevoel van eenzaamheid, snel geïrriteerd, lusteloos, etc.
  • Gedrag: Meer roken of drinken, ongezonder eetpatroon (snelle hap), slechter slapen, minder zin in seks, agressiever of apathischer gedrag, etc.
  • Verstandelijk: Concentratieproblemen, verstrooidheid, besluiteloosheid, geheugen zwakte, desinteresse, etc.

Te langdurig hoge cortisolspiegels leiden tot uitputting van de bijnierschors en uiteindelijk resulteert dit in te lage cortisolspiegels. Het centrale zenuwstelsel raakt hierdoor beschadigd en is het lichaam niet meer in staat om allerlei vormen van stress op te vangen en ontstaat er een burn-out, chronische vermoeidheid of een ander ziektebeeld. In deze fase kan iemand zelfs de kleinste gebeurtenissen niet meer aan en is hij of zij totaal uitgeput.

 

Hoe werkt het?

Voetreflex heeft als groot voordeel dat het altijd ontspannend werkt, omdat zo’n tachtig procent van de hedendaagse klachten gerelateerd is aan stress is voetreflexmassage een massagevorm die geschikt is voor heel veel mensen. Men voelt vaak pas hoe gespannen ze zijn nadat ze zich wat gaan ontspannen. Als resultaat van een ontspannende voetreflexbehandeling voelen cliënten zich in eerste instantie vaak wat moe. Zij worden zich voor het eerst bewust dat er zoveel vermoeidheid in hun lichaam zit. Na verloop van tijd verdwijnt de vermoeidheid vanzelf en gaat men zich energieker en vitaler voelen. Verder zorgt de voetreflexmassage voor een betere doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd.

Zelf de ontspanning van een  VoetreflexPlus massage ervaren?

Afspraak Maken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *